söndag 18 november 2012

Macarons

Idag bakade jag macarons...jag har funderat på att göra macarons i ett år, men det har inte blivit av. Har säkert varit för mycket hemma för att jag kände ett behov av att prova på någonting krångligt :)

 Jag har läst mera om misslyckanden med macarons än om lyckade resultat. De har exploderat i ugnen, blivit platta, fastnat i bakplåtspappret, spruckit, smakat bläh..osv.

Så här gjorde jag:

Vispade en äggvita, tillsatte lite över 1 dl pudersocker. Lite röd karamell färg. 
Vispade tills smeten var jämn, blank och tjock.
Blandade 50 g mandelpulver med 0,4 tsk potatismjöl. Rör ihop allt.

Klicka degen på plåten, diameter ca. 3 cm. Låt den stå 15 min. före du sätter den i ugnen.

Grädda i ugnen ca 15 minuter 150 grader. 

Låt kakorna (ca. 20 st) svalna och fyll dem med precis vad du vill. Jag som älskar choklad måste ju använda det till första bakelserna.


Inte är de vackra, men överraskande goda!!

Är verkligen super nöjd :)

2 kommentarer:

  1. Vi köpte en gång macarons från galnisarna och jag blev så besviken på smaken! Borde kanskeprovaatt laga själv sådana om dom smakar bättre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom blir säkert godare om du lagar själv! Så kan man fylla dem med precis vad som helst :)

      Radera