Tänkte tipsa er om ett gott kexrecept som fanns i Leivotaan tidningen.
Chokladkex med hasselnötter.
Man doppar bottnet i choklad.
125 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1 dl krossade hasselnötter
150 g mörk choklad (i passliga bitar)
Och att doppa i 100 g mjölkchoklad.
Ugnen på 175 grader. Vispa smör och sockren. Vispa i äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och havregryn. Häll detta i smeten och rör den jämn. Häll i chokladen och hasselnötter.
Rulla små bollar av degen och platta lite till dem före du gräddar dem i ugnen. Räcker med 12-14 minuter och det blir ca. 30 st.
Låt svalna och doppa därefter kexen i choklad.
Månne några ljuvliga kex är på våg till oss....
SvaraRadera