söndag 11 april 2021

Regn och sol

 Ett veckoslut med snålblåst och slask den ena dagen och full solsken och vindstilla den andra. Så varierande vädret kan vara i april.

Vi kollade att det skulle regna/hagla/slaska hela lördagen så vi packade bilen och gjorde en utflykt till Ekenäs. Perfekt uflyktsväder tänker ni nu :) Jag orkade inte vara hela dagen inomhus för att barnen blir så rastlösa och det piggar upp med ett litet äventyr. Vi har en liten lägenhet som vi kan låna när vi är i Ekenäs (den står tom största delen av året så där är ingen rusning precis). Vi har inte varit där på flera år så jag tänkte att det skulle vara kul för barnen och det var det! 

Barnen var super nyfikna och kollade igenom varje skrymsle i lägenheten, wow mamma, titta här! Hördes det med jämna mellanrum. Vi åt lunch och efterrätt där. Jag blev nostalgisk och köpte små "kottkakor", de brukade min farmor och farfar bjuda på när det var kalas. Det skulle vara Wibox kottkaka och banankaka (en kaka som ser ut som en banan) :)


Små kottkakor. De smakade godare när jag var liten, men smaken ändras ju. Smulan älskade kakan så kanske den är extra god i barnens smak.

Plötsligt tittade solen fram och vi rusade ut till lekparken, eller närmare sagt hann vi leka i tre lekparker. När det började regna igen så kom vi tillbaka till lägenheten och städade efter oss och körde hem. Alla tyckte att det hade varit en jätte lyckad resa.

Idag har jag hållit hus i trädgården och grävt upp en ny rabatt, Mannen har varit och klättrat och barnen har lekt med vattenpistoler hos grannen :) Jag fick en rejäl dusch när jag hämtade barnen hem så nu blev mina trädgårdskläder också sköljda :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar