måndag 9 april 2012

Chokladkaka med tryffel

Bakade igår för första gången en kaka med mandelmassa.


300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakaopulver
100 g valnötter

Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
250g mörk choklad
1 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna 20x20 cm med bakplåtspapper (jag gjorde den i en rund form).

Riv mandelmassan grovt.Tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner kakaon och blanda i valnötter. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.

Värm grädde,bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt honung. Låt blandningen svalna tills den har bredbar konsistens. Vispa tryffeln kraftigt med elvisp. Bred den över mandelbotten. Strö över garneringskulor.



Till vår påsktradition hör också pascha och kulitsa (fastän vi inte är ortodoxa ;)).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar