fredag 3 mars 2017

Scones med surmjölk, speltgröt och ost

Jag gjorde en jätte god ugnsgröt av spelt men det blev en del gröt kvar så efter några dagar så svängde jag och Smulan ihop jätte smaskiga scones.


Det är väl bäst att skriva upp vad vi satt i den, annars glömmer jag bort det.

Blanda den kalla gröten (ca 2 dl) med 5 dl vetemjöl, lite salt och 2 tsk bakpulver. Rör i 50 g smör. Tillsätt 1 dl mjölk och 1 dl surmjölk. Som extra smaksättning blandade vi i parmesanost (kanske en dl).

Rulla ca 8 st scones och pensla över mjölk, strö över sesamfrön. In i ugnen på 250 grader i ca. 15 minuter. 

De var faktiskt goda ännu följande dag :) Sällsynt egenskap med hemgjort snabbröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar