lördag 2 mars 2024

En vecka med valp

 Nu har vi haft Teddy i en vecka och vi är alldeles förtjusta i honom.

Lille sötisen!

Vi har bekantat oss med varandra och fått ganska bra rutiner.

Han har sovit med mig i sovrummet om nätterna och han har inte meddelat att han skulle sakna sina syskon eller föräldrar. Vi har sovit som små grisar både två. 

I början var han aktivare i magen när allt var så nytt, men sen lugnade ner sig. Nu varken kissar han eller bajsar om nätterna. Han håller sig torr från 21.00-07.30. När vi stiger upp behöver han genast utföra sina behov så att vi inte hinner ut, men som tur finns det skyddsmattor han kan använda. Han ligger på en sådan i bilden ovan. 

Med Diana går det också bra. Han försökte mopsa lite upp sig, men istället för att springa iväg som hon tidigare gjort så daskade hon honom med tassen. Det var ett slag utan klor som info åt er som blev oroliga :) 


Det var riktigt bra för nu när han vill jaga katten eller busa med henne så behöver hon bara lyfta tassen så lugnar han ner sig.

Första gången vi var ute med sele var Teddy närmast hungrig. Han började äta småsten och blad. Följande gångerna hoppade han runt som en hare. Grannarna tror nog att jag är ute och går med en kanin :) Med hund har jag insett hur mycket kattungar kan. Det enda man behöver lära katterna är var de inte får vara (t.ex. på bord).

Jag har lärt våra alla katter sitta och det gjorde jag även med Teddy. Han var snabbast av dem att lära sig det. Han är väldigt sugen på godsaker så det är bra motivation :)

I onsdags var jag för första gången en dag utan Teddy sedan han kom till oss. Jag var på kontoret och på pizza med kollegerna efteråt. Bara barn och hundar kan bli så glada när man kommer hem. Jag blev överröst av hundpussar och han ville sitta i famnen hela kvällen <3 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar