fredag 11 augusti 2017

Pavlova med röda bär

Smulans gudmor Liza kom på besök igår och jag ville bjuda på något till teet.
Jag gjorde för första gången i mitt liv en pavlova.

Till marängen använde jag 4 äggvitor och 2 dl socker. 1 tsk Maizena, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk ättika. 


På tårtan satt jag vispad grädde, jordgubbar, hallon och röda vinbär. För att få den lite knaprig så rostade jag mandelspån. Det var behändigt att sätta mandelspånen i en kall ugn. När ugnen var uppe i 175 grader var mandeln fint rostad.


Den blev ganska smaskig fastän jag själv säger det :)

2 kommentarer:

  1. Pavlova har varit min äldre grabbs favorit-födis-tårta sedan han var så stor att han kunde uttrycka en åsikt (så det har blivit ett antal, ja...;)). Numera lägger jag ett tunt lager svartvinbärsgele på marängen, innan vispgrädden och bären, ger en spännande syrlighet i kakan, ei paha.

    SvaraRadera