söndag 21 februari 2021

Koronatestade

 Vi var nästan alla en sväng på coronatest, jag för säkerhets skull, Mannen för att han kände sig hängig och Smulan för att hon hade snuva i fredags. Lillebror hade inget fel så han lät bli att testa sig.

Saken är den att när vi var till Luosto så rörde sig där en person som hade corona. Vi var nästan hela Lapplands vistelsen på vår stuga, utomhus och en sväng till ametistgruvan (inga andra deltagare). Vi var dock till Luosto där Smulan provade åka slalom för första gången. Backen var tom så hon fick åka i lugn och ro och på cafét var vi en sväng för att hyra och returnera utrustningen.


I nyheterna stod det sedan några dagar senare att en (eller flera) med smittan hade rört sig i Luosto och på cafét precis den tiden vi var där. Det enda stället vi besökte där det fanns andra. Vi vuxna hade munskydd, men lite nojig blev jag! 

Så när Smulan fick snuva så testades vi och alla fick negativa resultat. Det var bara en vanlig snuva :) 

Det måste jag nog säga att antingen har de blivit mycket duktigare på att utföra coronatest eller så stuvar de inte pinnen så djupt in i näsan mera för att det tog inte alls sjukt. När jag testades med Smulan för första gången förra årets sommar så var det som om de petade ner en chili i näsan på en. Det sved och brände alldeles förfärlig och Smulan vrålade i panik. 

Hon var såklart orolig för testet men blev glatt överraskad då de inte tog alls sjukt!


Nu undrar jag hur sportlovet kommer att inverka på pandemin. Vi var nästan ensamma förra veckan i Lappland och ändå råkade vi vara på ett ställe där en med corona hade rört sig. Hur blir det när halva Finland är i rörelse och samlas på samma ställen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar