fredag 4 mars 2022

Balkong

 Förra året bestämde vi oss för att vi skall mera vindskydd på balkongen.

Ursprungliga planen var att hela balkongen skulle bli inglasad, men planerna ändrades och lite mer än hälften blev till sist inglasat. Bra så! Det skulle ha blivit för mycket med allt inglasat.

Planeringen och bygglovet tog sin tid, men när det var klappat och klart så byggde de upp den nya balkongen på två veckor.



När man stiger ut på balkongen från vardagsrummet så kommer man in i den inglasade delen. Denna soliga vecka har vi suttit här ute och druckit vårt eftermiddagskaffe/te.



Vi kommer definitivt att använda balkongen nu mycket mera. Här kan det vara riktigt blåsigt ibland och förstås kallt på våren och hösten. 

Helt klart är det inte än. Vi skall riva upp golvet när det blir lite varmare väder och sätta nytt golv. Vi har vevat av och an på idéer men kom överens om att det nuvarande golvet (kakel, klinker) är det bästa för oss. Har vi trägolv så rinner allt man spiller dit under (mjölk, mylla osv) och har vi en heltäckande matta så har vi samma problem. Nu är det lätt att torka upp och sopa.

Min dröm är att förvandla detta till en litet växthus :) Inte helt och hållet förstås, men lite tomat, gurka, vindruvor, örter och annat måste man väl få odla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar