söndag 18 juni 2023

Pioner, semester och konfirmation

 Nu behöver inte Smulan ha ledigt ensam då hela familjen startade sitt sommarlov. Underbart!

Vi började semestern med att städa bort allt från dagis. Jag blev lite rörd när Lillebror kramade dagispersonalen. Tänk, nu har vi inga dagisbarn mera efter 7 år av dagis! Smulan gick på samma dagis så de är bekanta och trygga människor som jobbar där. 

Hela lördag spenderade vi på stugan.

Vattnet var 22 grader och termometern visade 28 grader i skuggan.

Mina föräldrar samt bror med barn kom och hälsade på. Senare kom Mannen och plockade hem oss till kvällen. Det kändes som semester med nypotatis, fisk, bad och efter att utvidgade familjen åkt hem så slängde jag och barnen oss i hängmatta och gunga och läste på våra böcker under tystnad. Härligt!

Idag, på söndag var det riktigt hektiskt. Vi vaknade med ett ryck kl.8 och gjorde oss snabbt färdiga för gudsonens konfirmation. Konfirmationen var kl.10 i Esbo Domkyrka. Den var lång, men en av de bästa konfirmationer jag varit på. De hade ett "house-band" som spelade väldigt skickligt vackra sånger och prästen talade på ett trevligt sätt och fick oss att skratta åt sina historier.

Efter att vi ätit oss mätta och rullat tillbaka hem så väntade pionerna på oss. De har slagit ut idag! Från knoppar i morse till stora blommor på eftermiddagen. Ååååh, denna pionlycka!




Snustorr gräsmatta och ett gäng färgsprakande pioner!

Perfekt start på semestern!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar