tisdag 24 oktober 2023

Fuengirola

 Vi bodde i Fuengirola under höstlovet och lite avsides från centrum. 

Det fanns mycket att se och uppleva. Favoriten var stranden, det klara turkosa havet med alla fina snäckor och släta stenar. Vi var dåligt förberedda och måste köpa en spade åt Lillebror. Hur kunde vi inte förutspå när vi packade att han behöver en spade! Och så han grävde!

Han gick loss med spaden i sandet som låg under vatten.

Samt byggde vallar av sand så att inte havet skulle skölja ner oss, om de skulle komma en stor våg.

Vi besökte Castillo de Sohail en dag och barnen fick leka arkeologer. 

Det tog uppgiften med stort allvar och gjorde dem exemplariskt. Efter att uppgifterna granskats fick de ett pris av personalen som jobbade där. Priset var vackra snören som man kan knyta vänskapsarmband av.



Vi besökte även Fuengirola zoo, Bioparc. Jag har alltid lite motstridiga känslor när det kommer till djurparker, också gällande denna. Endel djur verkade trivas ypperligt bra och andra såg lite apatiska ut.


Lillebror fungerade som kartläsare och såg till att vi inte missade något viktigt. Den lilla flodhästen och gorillorna busade och hade kul. Chimpanserna verkade mest trötta och apatiska.

En kväll besökte vi ett nöjesfält och barnen hade super kul i krockbilarna. De körde tävling med några danska barn i samma ålder. De tjöt av skratt när alla fyra barnen kolliderade och blev en enda stor klump.  Karusellerna var fina och barnen snurrade så mycket att jag nästan började må illa bara av att titta på dem.


Snurreli snurr!

Att besöka solkusten med barn kan verkligen rekommenderas. Det fanns väldigt mycket att göra och lekparkerna var fantastiska. Lillebror har sagt varje dag sedan vi kom hem att han vill resa dit tillbaka. Jag förstår honom väldigt bra, jag saknar också värmen och semesterkänslan :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar