Jag tänkte ta upp någonting som vi talade om på jobbet i slutet av veckan, nämligen rotfrukter.
Den äldre generationen berättade att då när de var unga så inte åt man tomat på vintern! Då åt man rotfrukt eller inlagd gurka.
Det har ju nog blivit lite så att många (också jag) väljer att nappa åt sig utländsk sallad, gurka och tomat för att det är så lätt. Väljer man rotfrukter så måste man skala dem, skära upp dem i mindre bitar och ofta tillreda dem.
Men till rotfrukternas stora fördel så håller de jätte länge i kylskåpet. Man kan använda små delar av en stor palsternacka eller kålrot och använda resten sedan vid ett senare tillfälle.
Vi var i lördags igen och fyllde upp vårt förråd och nu har vi utvidgat rotfrukterna med gulbeta och polkagrisrödbeta. De smakade sött och passade bra med de andra rotfrukterna (kålrot, rödbeta, palsternacka, rotselleri, morot och potatis) i ugnen.
Mitt favoritsätt att äta rotfrukt är att skiva upp dem på en ugnsplåt, hälla över lite olivolja, salt och peppar samt hacka på färsk salvia och rosmarin.
Nästan som godis!
Igår åt vi detta med fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar