tisdag 18 mars 2014

Första rådgivningsbesöket

Idag var vi med Smulan (6 dagar gammal) till rådgivningen.
Vi har varit hemma hela gänget sen söndags och vi har egentligen inte alls varit utanför vårt hem. 
Vilket planerade det blev att åka till rådgivningen! Nu förstår jag varför barnfamiljer har ibland svårt att passa tiden :)
Vi måste mata henne före och sen bajsade hon i blöjan. Tvättade bebisen och klädde på henne så fort som möjligt så vi hann just och just i tid.


Vikten sjönk ganska mycket efter födseln så vi måste mata henne med tre timmars mellanrum och då har ju vår nattsömn också blivit rätt så dålig. Sen är det inte så lätt att sova på dagen heller.

Nu har hennes vikt gått upp så pass mycket att vi fick lov att låta bli att väcka henne på natten. Nu får hon själv väcka oss när hon är hungrig. Blir spännande att se hurdan natt det blir!

Rådgivningstanten tyckte att hon ser ut som en 1 månad gammal bebis och att hennes ögon och nacke också är på samma nivå som en månad gammal bebis! 

Allt var bra så nu kan man pusta ut lite.

2 kommentarer:

  1. Vi fick hem rådgivningen vid första besöket med båda barnen så vi behövde inte genast stressa iväg dit när vi kommit hem :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag frågade om de kommer på hembesök, men fick som svar att kommunen sparar :( På sjukhuset sade de att det borde vara lagstadgat och att kommunen kan få en anmärkning om de inte gör hembesök! Nu är de permitterade i några veckor på rådgivningen i centrum så vi måste åka på onsdag 20 km till Veikkola för att besöka den rådgivningen...

      Radera