lördag 12 maj 2018

En liten resa till Åbo

Vi tog minisemester på Mannens initiativ. 
Resan förde oss till Åbo på fredag efter jobbet.


25.5 grader i Åbo och full sol! Vi är helt snurriga av det fina vädret och får inte nog av att vistas utomhus.

Varför blev det Åbo? Jo, där fanns en bil som Mannen hade hittat och ville provköra. Vi körde sedan hem med den :) Han har haft bilfeber i ca tusen år så nu har han en ny som han är nöjd med och lovade att inte kolla på bilar de följande tre åren. Fin är den. Vi körde en likadan i Italien när vi var där på semester 2012 och en bättre bil har han inte kört menade han. 

På fredag och idag på lördag var det marknad i Åbo. De hade tält med diverse grejer längs med ån i flera hundratals meter. Jag köpte söta mössor åt barnen och en matlapp åt Lillebror.


Lillebror har nya mössan på sig i Kupittaan seikkailupuisto.

Det var en väldigt trevlig (och dyr (hah haha)) resa och vi hade tur med marknaden och vädret. Hotellet var helt okej och vårt sovarrangemang tog upp all yta av rummet.

Längs vid fönstret sov Mannen. Lillebror i spjälsängen, Smulan bredvid Lillebrors säng och jag bredvid Smulan.


Smulan är en lite karusell när hon sover så hon behöver något på bägge sidor. Jag måste svänga henne tre gånger under natten, bl.a. en gång när jag fick en tå i munnen.

Nackdelen med att bo i ett rum är att när vi vuxna ville vaka en stund så fick vi sitta på toaletten. När kidsen somnat så satt vi på vessagolvet och skålade för den nya bilen. Sen blev vi alldeles fnissiga när vi tänkte på hur fånigt det ser ut. Vi sitter på golvet med fötterna under lavoaren (i världens minsta badrum) och dricker en öl och en cider.  

Roligt var det och skall göras igen. Resan till Åbo alltså, inte köpa ny bil ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar