torsdag 31 maj 2018

Lillis 10 månader

Lillebror har hunnit vara några dagar 10 månader.
Nu händer det stora saker!Han kryper fortfarande inte, men han går med stöd. Åh, den lyckan när han hittade Smulans gåbil. Han skall stiga upp och gå med den överallt.
Han har hittat köksskåpen och skall tömma dem med jämna mellanrum. Fortfarande är det inte lika intensivt tömmande som Smulan sysslade med. Lillebror gillar mera lådorna i tamburen med tågbanan. 

Han säger mamma. Först var det mamamammammaa. Men nu låter det mera som mamma (oftast).
Han kan klappa och har fått en tredje tand i nedre käken. Övre tänderna är fortfarande på väg och orsakar kopiösa mängder dregel.

Han äter minst en måltid själv (med fingrarna) och nu har han fattat intresse för skeden. Han slevar själv ur skålen mat och sedan sätter han skaftet i munnen :) Det kommer inte så mycket mat i honom på detta sättet, men roligt att han är intresserad av bestick.

Jag har också börjat ge honom surmjölksprodukter. På morgonen före Smulan vaknar så klämmer han i sig grynost (bra för pincettgreppet). Han dricker gärna surmjölk till lunch ur mugg. Muggen måste jag hjälpa till med, annars skulle han nog ha all mjölk i famnen.

Trappor klarar han av att stiga upp tre steg, sedan backar han ner. Så där behöver vi inte än springa upp och ner ännu. Rätt så skönt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar