onsdag 8 december 2021

Köket

 Vi har ett fungerande kök, men det är väldigt slitet. 

Handtagen blir kvar i handen (går ej att fästa mer på samma ställe) och luckorna ramlar i huvudet. Hyllorna inne har rasat på vissa ställen. Men fortfarande är det inte kritiskt. 

Trots det har en tanke sakta börjat gro. Tänk om vi skulle göra en köksrenovering. En totalrenovering, inte bara byta ut köksluckor. 

Vi har aldrig renoverat ett kök och vi kände oss lite vilse med våra tankar så vi bokade träff med en firma som fixar kök. De tog i våra önskemål och snurrade vidare på dem. Vi fick också överraskande förslag som vi funderar på. 

Vi har jätte fina saker i vårt kök som vi gärna behåller, som t.ex. vattenkranen som har tre alternativ. Man kan få varmt, kallt eller ljummet vatten beroende på vad man vill ha. Eller den lilla köksön som ligger under arbetsbänken. Den drar vi alltid fram när vi skall baka och skurrar den tillbaka under när vi är klara. Eller den lilla gluggen mellan köksskåpen där Diana brukar äta sin mat. Man snubblar inte över maten då den är i gömman.



Vårt kök från 2005. 

Köket ser lite ut som en tub, långt och smalt. 

Skåpet längst fram ovanför fönstret kallar jag för giljotinen. Den smäller ner sig med fart när man minst anar det. Är du inte tillräckligt snabb så kan den smälla på din hand. 

Men som sagt så fungerar allt och man vänjer sig. Det gäller bara att komma ihåg att berätta åt gästerna som rotar i skåpen att det kan gå dåligt :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar