måndag 13 december 2021

Lucia

 Trevlig början på veckan allihop!

Mina barn är mina favorit lucior, men sen kommer nog ljusstaken.


Jag älskar min ljusstake med lucia, stjärngossen och tärnorna.

De ser så där passligt knasiga ut :)

De har lussat hos oss redan i några veckor och får fortsätta med det till januari.

Veckoslutet var socialt och jag fick träffa mina två klasskompisar från yrkeshögskolan. En av dem har jag inte sett på snart tio år, men vi hade så mycket att prata om och det var inte det minsta obekvämt eller konstigt. Därför var vi ju så goda vänner i skolan allihop då vi kommer så bra överens. 

Vi besökte Lisas grav och lämnade en hälsning åt henne. Smulan hade ritat en julönskning på ett gravljus åt henne. Snart har vi varit i ett år utan henne. Ibland är det fortfarande svårt att förstå det, att hon inte finns mera bland oss, bara i hjärtat.

Mannens gudfar hälsade på oss i söndags och han gav varsin julpeng åt barnen. Vi var en sväng till butiken och barnen fick välja precis vad de ville. De brukar inte få göra det så de var ivriga och ville välja ordentligt vad de skulle köpa med julpengen. Lillebror köpte en robot och Smulan en docka. De brukar som sagt aldrig få välja saker och vi går väldigt sällan till butiken. Men jag insåg att det är nyttigt att göra det för då förstår de bättre värdet på pengar. Vi tittade på priset och vilka saker de har råd med och så måste man ännu fundera noga att väljer man en bra sak som man verkligen kommer att leka med. Så att man inte bara slösar bort sina pengar på strunt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar