söndag 2 oktober 2022

Söndag igen

 Vips, var det söndag igen!

Veckan gick snabbt och jag har varit på jobb igen. Nu i oktober jobbar jag 60%, bara för att kolla att diskbråcket inte blir värre. So far so good!

Vi fick en kass med äpplen och päron, tusen tack!

Av äpplena gjorde vi äppelmos samt bullor med äpple och havregrynstosca.


Lillebror hjälpte till. När vi gräddat första plåten så sprang han över men några nybakta bullar åt grannen. Han ville absolut göra det ensam. De blev väldigt glada och uppskattade Lillebrors leverans av bulla.

Smulan har varit på sin hobby och på kompiskalas. Det är mycket kalas nu på hösten så jag försökte lite kompensera det för Lillebror. Vi besökte ett köpcentrum och han fick pröva på virtuella glasögon. Det var en succé! Han fick vara ninja och klyva frukt i bitar. 

Igår besökte vi leksaksmuseumet Leikki i Esbo. Vi blev lite besvikna faktiskt då det flyttat till nytt ställe. Inget fel med flytten, men det kändes som om det blivit sämre. Det kändes mera som en invånarpark och där var mest föräldrar med små bebisar. 

Idag var vi till ett lite roligare ställe i Tusby, "Koiramäen pajutalli". Ett alldeles ljuvligt ställe, fullt med underbara föremål, djur att titta på, en trollskog att gå i och goda bakelser. 

På tal om djur så lyckades Diana fånga en fågel igen på vår balkong. Hon är så hiskeligt snabb!

Som tur märkte Smulan det så vi hann rädda fågeln från ett förfärligt öde.


Diana kollar in lilla tallen. Mannen ryckte upp tallen då den växte på fel ställe, men rötterna satt kvar så jag hoppas att den skulle trivas i krukan så har vi lite grönt här på hösten/vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar