söndag 24 juni 2012

Bästa getostsalladen

Tycker massvis om getost och igår hittade mannen ett underbart recept på getostsallad. Receptet fanns på bloggen Pastanjauhantaa

Du värmer i ugnen (225 grader) körsbärstomater, getost, rödlök och pinjenötter. Häll på lite olivolja och svartpeppar. 5 minuter i övre delen av ugnen räcker.


Gör under tiden bottnet till salladen, t.ex. salladsblad, gurka och oliver. 

Ta ut plåten ur ugnen och låt getosten och tomaterna svalna lite. Lyft dem på salladsbädden och strö på pinjenötterna. Sist kan du hälla lite sweet chilisås på!



Super gott. Jag tror att vi ännu nästa gång sätter små bitar av rostbröd under getosten så blir den lite knaprigare :)

2 kommentarer:

  1. Ojoj, va gott det ser ut! Man blir ju riktigt hungrig här. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Super god sallad, verkligen! Vi kan laga den nångång tillsammans! Glömde att sätta med oliver i salladen, men den var också god utan :)

      Radera