tisdag 13 november 2018

Regn och mera regn

Oj, vad det har regnat idag. Först lite, sen mera och sen mest.
Plaskvått och mycket inomhus aktiviteter. 
Tur för Smulan att det var dagis så fick hon leka där med sina kompisar.

Lillebror har varit mest hemma han.


Katten Mårran njuter av uppmärksamheten.

Lillebror är nu 1 år och tre månader. Han säger en hel del, men det kommer inga riktiga ord förutom mamma. Man kan dock bra gissa vad han menar, han sjunger baa baa baa baa när han vill bada. Taa taa är tack osv. Han är också bra på att visa vad han vill. Jag har faktiskt funderat lite på om det skulle vara bra att använda teckenspråk till stöd, det var en artikel i Kaksplus 9/2018 tidningen och det var intressant. Hur små barn kan utrycka sig bättre när de inte än har orden. När man pratar om bil så kan man samtidigt hålla om en ratt och svänga på den. Jag märkte att så gör ledarna på invånarparken när de talar med de små barnen. 

Lillebror är väldigt bra på småpetiga saker, sätta kork på flaska, peta upp dragkedjan osv. Sen gillar han att sparka och kasta boll. Smulan gillade och gillar fortfarande att kasta boll, men har aldrig haft intresse av att sparka på bollen. Han förstår också när man ber honom göra något och kan visa var näsan är osv.

Jag älskar när han kommer springande mot mig med armarna i luften och vill i famnen. Han älskar att mysa i famnen och kan sitta hur länge som helst, speciellt efter dagssömnen. Han gillar att läsa böcker och gör det varje dag. Han väljer en bok och sedan backar han mot en tills han hamnar i famnen. Så gör han också bl.a. med morföräldrarna. Ibland backar han några meter för att komma i famnen :) 

En ny grej är Youtube videon med barnmusik. Vi kollar på barnkammarmusik och dansar till låtarna. Här (klick) kommer hans favorit, "Vipp-på-rumpan-affärn". Han dansar med, håller om näsan, klappar händerna och skakar på rumpan. Lillebror blir så glad varje gång den visas och ibland hämtar han fjärrkontrollen så att jag skall sätta på den. 

En alldeles underbar ålder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar