söndag 29 november 2020

En lurvig ny familjemedlem

 Igår flyttade en liten kattunge hem till oss. 

Ett brittiskt korthår som heter Diana.


Diana chillar på soffan.

Efter Mårran tänkte vi ha kattpaus. Vi tänkte att tänk vad skönt att slippa byta kattsand, ge mediciner, besöka veterinär, slippa katthår överallt. MEN sedan började både jag, Mannen och Smulan tycka att nu räcker det, ett hem är inget hem utan en katt. 

Efter googlande hit och dit så bestämde vi oss för en raskatt och temperamentet som verkade vara perfekt för oss var brittiskt korthår. 

    
Diana med Smulan i soffan.

De är lugna, snälla katter som passar bra i småbarnsfamiljer. 

Pälsen är något alldeles fantastiskt mjukt.

Diana är lite skygg än och hoppar till av olika ljud. Det som var överraskande var att trots att hon sprätter till vid ljud och rörelser så är hon helt lugn och nyfiken bland barnen! Nyfiket kollade hon på dem och när de satt i soffan och tittade på tv så bänkande hon sig bredvid Lillebror och han pajade henne. Det tog ganska lång tid före jag fick paja henne igår och med Lillebror gick det genast :)


Lillebror leker med kissen. Hon är leker hela tiden och gärna. Är en otroligt snabb katt som förstörde några leksaker på två timmar. Diana står för "jaktens gudinna" så det passar ganska bra :)

Ni kan säkert tänka er att vi är alldeles sålda! Hon är så underbar och äntligen har vi katt igen! Så vi har väntat på henne <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar