söndag 27 juni 2021

Midsommar

 Vi firade midsommar traditionellt på vår stuga.

Där var förstås mina föräldrar samt min bror och hans sambo.

Barnen styrde mot stranden genast och där hölls de nästan hela vår stugvistelse.

Smulan på SUP-brädan med tigern på släp (som räddningsbåt). SUP-brädan var splitterny och väldigt populär. Vi tog alla en paddlingstur med den och jag måste säga att jag gillar den verkligen. 

Mamma hade detta år beställt från FYREN midsommarmat för fyra. Det räckte bra för 6 vuxna och 2 barn, att det blev över och vi åt av maten på kvällen också.

Lillebror öppnade en butik. 

Det är bra tid nu att sälja strandleksaker. Det går bra åt. Han var en rejäl butiksägare och gav pengar åt en om man inte hade råd. Så man gick från butiken med en sak och lite fickpengar. 

Flaggan hissades i topp.

På kvällen ville Smulan grilla marshmellows och vi hade tur då brorsans sambo är från USA och kan det här med marshmellows. Hon hade med ingredienser till S'more. Du bryter ett rektangulärt kex i två delar, brer på chokladkräm och sätter en grillad marshmellow mellan kexen. Som en liten söt smörgås. Mums!

I år var det verkligen kanonväder hela midsommaren, soligt, varmt och svettigt! Jag kommer inte ihåg att havsvattnet skulle ha varit så här varmt under midsommarhelgen. Det blev mycket simmande, paddlande, SUP-bräda och vattenskidor.

Katten Diana var för första gången till vår stuga och hon blev alldeles förvildad. Så ivrig på att jaga allt som rörde sig i blåbärsriset. Till sist låg hon bara och flämtade på terrassen. Stackarn har så tät päls och sen blev jaktinstinkten så stark. Hon var fast i sele hela tiden så inga fåglar osv kom till skada. Närmast någon enstaka fluga och mygga :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar