torsdag 23 juni 2022

Astrid Lindgrens värld

 Två dagar var vi på Astrid Lindgrens sago värld. Det krävdes nästan två dagar för att hinna med allt.

Där fanns så mycket att titta på och göra! Vi tyckte allihop att det var jätte fint! Alla små söta hus man fick gå in i, lekparken, teaterpjäserna, sångerna, maten och skådespelarna som gick runt och pratade med besökarna.

Smulans favoritställe var Nils Karlsson Pyssling.

Det var så roligt att prova på att vara en liten pyssling då allt var så himla stort!

Det trevligaste sättet att ta sig framåt var vattenvägen.

Lillebror och Smulan tar sig över till andra sidan med hjälp av repen och flotten.

Den mest spännande teaterpjäsen var i Törnrosdalen med bröderna Lejonhjärta.

Lillebror hade inte tålamod att sitta still och titta på pjäsen så vi stack vidare till Karlsson på Taket lekplatsen. Roligt att leka uppe bland husen och rutscha ner. Smulan stannade kvar och berättade i efterhand att hon tyckte att det var den bästa teaterföreställningen hon sett i Astrid Lindgrens värld.

Jag visste inte att Lotta på Bråkmakargatan har filmats här. Men nu vet jag det. Vi var inne hos tant Berg och Lotta, fint var det!

Lillebror testar Lottas trehjuling.

Ibland tog vi en liten mat och glasspaus.

Det var en varm dag så i bilden nedan sitter vi under lummiga växter och pausar.

Till samma café kom Kling & Klang (poliserna från Pippi Långstrump). Klang smakade på glass han också och fick "hjärnfrys" och måste värma sitt huvud. Lillebror tyckte att det var väldigt kul. Polisen hade också skrivit en dikt åt fröken Pruselius som han läste upp åt oss. Han berättade att hon grät när hon fick höra dikten. "Jag kan tänka mig det" svarade damen bakom kassan.

En annan gång när vi var på cafét kom Dunderkarlsson och Blom (skurkarna i Pippi Långstrump) och försökte sno några vattenflaskor åt sig. Personalen märkte det och grälade på dem. Det var underhållande för både barn och vuxna då det fanns små spontana teaterföreställningar varstans. Man visste aldrig vilken sagofigur skulle dyka upp till följande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar