lördag 6 januari 2024

Fram och tillbaka till Estland

 Vi planerade för länge sedan med mina bröder att vi skulle åka till Estland under julens mellandagar. Det blev inte av pga alla sjukdomar som härjade omkring i våra familjer.

På onsdag denna vecka kände sig min lilla familj okej igen. Vi väntade till torsdag och bokade en snabb resa över till Estland på fredag. Det tar bara några timmar att åka över, men vi tog en hytt åt oss att vila i under resan. Det var en väldigt bra idé! Vi hade full vintermundering på oss så vi kunde skala av oss kläderna och lämna utekläderna och väskorna i hytten. Efter att ha kollat igenom båten tog vi det lugnt i hytten och läste. Fastän vi är alla friska så tar det på att vara en längre tid krasslig. Smulan skulle ha haft handisturnering imorgon, men jag vågar inte låta henne spela hela dagen då hon varit så sjuk. Hon skulle nog inte ha konditionen som behövs. Lillebror var inte lika sjuk så han får spela sin första fotbollsmatch imorgon.

Tallinn var underbart vackert! Vi hann se julmarknaden i gamla stan och beundrade alla små kojor. Det blev glögg för vuxna och varm kakao åt barnen. 

Middag åt vi på Olde Hansa, en väldigt stämningsfull restaurang! 

Efter en natt på Nordic Hotel Forum åt vi en stor frukost och traskade runt i Tallinn. Det var kallt, ca -14, men vi var förberedda. Med oss hem köpte vi choklad och surdegsbröd. 

Det gjorde väldigt gott för oss att komma bort hemifrån en sväng och det var ju smidigt att välja Estland då man kunde traska till både hotellet och gamla stan från båten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar