tisdag 23 januari 2024

Jag president?

 Idag var det snabba svängar i väderleken. 

Vi har haft så rysligt vackert och kallt med mycket snö. Det har knappt sandats heller så vi har färdats för det mesta med pulka till och från förskolan. Igår vände det om och blev blött, idag har det regnat och vi har slask upp till vaderna. Imorgon skall jag till huvudstaden, får se hur blött där är (känns som om där svämmar över lite varstans).

På veckoslutet firade vi brorsdottern som fyllde 7 år och jag besökte gymmet efter nästan fyra veckors paus. Du milde så sjuka muskler jag hade nästa dag. Jag tror att jag har blivit gammal för jag gjorde en väldigt lätt träning och jag kunde knappt gå i trapporna på tre dagar efteråt :D Jag försöker gå regelbundet till gymmet så att min rygg skall hållas i skick, men det blev nu lite onödigt lång paus. 

Annat jag tänker mycket på nu är presidentvalet. Vem skall jag rösta på? 

Lillebror undrade ett tag sedan om jag skall rösta i presidentvalet. - Såklart! svarade jag. - Nej du får inte svarade Lillebror, jag vill inte att du skall bli president! Hoppsan, han tänkte väl att jag såklart skulle bli vald och vara knappt anträffbar efter det :) Vi gick igenom det hela och jag försäkrade att jag inte kan bli vald, då jag inte är ens en kandidat. Puh, då får du rösta sa han. Ibland inser man inte ens hur annorlunda barn uppfattar saker.

Vi avslutar med en bild från lördag. Jag frågade Smulan vad hon vill göra under tiden när Lillebror har fotbollsträning. Hon svarade att hon vill skida, så vi gjorde det.

Det var en hiskeligt bra idé! Vi skidade i fina spår som var dragna på åkern nära vårt hus och avslutade utfärden med att skida i skogen i egna spår (ännu roligare än åkern).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar