onsdag 26 juni 2013

Kall daimkaka

Till våra gäster i söndags lagade jag en daimkaka.

Den var så god att jag kommer nog att göra den igen. Det var lätt att fixa kakan och sen kan man göra den flera dagar i förväg.


Bottnet:
150 g mandel
4 äggvitor
2,5 dl florsocker
1 tsk bakpulver

Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandel, florsocker och bakpulver och vänd ner i äggviteskummet. Häll smeten i formen (ca. 24 diameter) och grädda mitt i ugnen 25 min (175 grader).

Låt bottnet svalna.

Fyllning:

3/4 dl socker
4 äggulor
2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Vispa socker och gulor till en pösig smet. Hacka daimen. Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda ner daim och äggulesmet i grädden och vispa tjockt. Bre smeten över bottnet. 

Täck formen med en plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.

Ta fram lite före servering. Pudra med kakao och strö över daimkulor.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar