måndag 24 februari 2014

En måndag utan extra program

Efter att ha i princip haft program varje dag under min mammaledighet så har jag alldeles ledigt idag :)
Det passar prima för att då kan jag hålla ett öga på katten Mårran och han verkar vara rätt så pigg idag!


Annat var det igår!
Vi besökte veterinären i torsdags och fick medicin åt honom. Tyvärr så blev han mycket, mycket värre efter det så vi måste åka igår till en annan veterinär som hade jour här nära oss.

Stackaren hade diarré och spydde hela dagen. Vi måste låsa in honom på toaletten så att han inte skulle smutsa ner hela lägenheten. Jag tror att han tyckte att det var helt okej för att där är det varmt och behändigt till sandlådan.

Veterinären satt dropp åt honom, gav antibiotika och medicin mot illamående. Hon körde också några tester för att utesluta andra fel. Det resulterade i att vi fick byta ut antibiotikan till en annan sort OCH så kom det fram att han har fel i sköldkörtlarna :( 

Stackars lilla kissekatt! Nu har han sin specialmat mot urinsten och så måste han äta resten av livet medicin för sköldkörteln. Fick lite obehag när jag läste om katternas sköldkörtel för att den förväntade livslängden är 2 år efter att man börjat medicineringen. Men kanske den skulle vara kortare om man inte alls gav av medicinen? Så måste det ju vara, annars är det ju ologiskt.

Men som sagt så är han pigg och glad idag och hoppeligen hålls magen stabil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar