lördag 7 mars 2015

Matlagningslördag

Jag är usel på att laga mat och alldeles förfärligt bortskämd med en man som älskar att laga mat.  Och han är dessutom så himla duktig på det.

Sedan bebisen blev 6 månader så har jag på allvar börjat laga mat, bebismat. Och det har visat sig vara rätt så kul! Kötträtter har jag egentligen aldrig lagat före jag fick Smulan. Om jag skall laga mat så blir det alltid vegetariskt, men nu har jag lärt mig att tillreda kötträtter i bebis-version. Som barnmatskock har jag utvecklats från en osäker mamma som kokar allt sönder till en som fixar mat med smak. Rätter jag också äter samtidigt med Smulan.

Igår och idag var jag så ivrig på att kocka åt bebisen att jag hann med tomatsoppa, fiskgryta, hummus och svartvinbärsknäckebröd. 



I tomatsoppan rev jag morot och mosade i en banan så den blev en succé (låter kanske lite äckligt ;)). På riskakan satt jag ett lager med hummus och på knäckrebrödet fick hon smör (för första gången). Allt smakade, men bäst av allt var knäckebrödet. 

Kanske ni blev att fundera på svartvinbärsknäckebrödet, hur jag fixade det? Jo, jag hittade något alldeles fantastisk i butikshyllan. Bärpulver (klick)! Det fanns svartvinbär, lingon och blåbär. Pulvret består av torkade bär (100%) , med skal, frön och allt. Har man slut på bären i frysen så kan man fuska lite med denna produkt. Jag kokade också av svartvinbärspulvret kräm och den blev jätte god. 1 tsk bärpulver motsvarar 1 dl färska bär. Tyvärr är inte inlägget sponsorerat, jag skulle nämligen gärna ta emot massor med exemplar av denna produkt ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar