onsdag 12 januari 2022

Våningssäng

 Lillebror har varit rädd för att sova ensam nu en längre tid. Han känner sig skrämd när han skall lägga sig och blir rädd när han vaknar till en mardröm. 

Han har fått sova på Smulans golv nu i över en veckas tid och det har fungerat bra. Smulan gillar att sova ensam (det har hon alltid gjort), men Lillebror stör inte då han ligger på en annan nivå. Smulan har en loftsäng och sover nära taket.

Då slog tanken mig att om vi skulle ändra Smulans loftsäng till en våningssäng. Så skulle inte Lillebror behöva sova på golvet och så fungerar nedre sängen som en gästsäng. När Lillebror behöver en större egen säng så kan vi flytta den över till hans rum.

Smulan har en modulsäng av märket Unipuu. 


Hon hade länge drömt om en loftsäng och denna tänkte vi att är perfekt för att sedan när hon inte mera vill sova på loftet så plockar man bara bort de extra benen.

Jag googlade igår och kollade vad en sängmodul till denna skulle kosta. Det var en smaskigt pris på 349 euro! På tori.fi hittade jag en unipuu säng till salu för 20 euro och hör och häpna, det var vår granne som hade satt den till salu för två dagar sedan. Alldeles perfekt!

Jag och Mannen traskade över till grannen (120 meter från oss) med tjugolappen och bar hem sängen. Vi slapp hyra paketbil då vi kunde bära den själva :)

I natt fick Lillebror sova i säng igen och inte på golvet. Han var så himla glad!


Smulan tyckte också att det är riktigt bra så har hennes kompisar en sovplats.

Ibland har man tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar