måndag 3 juli 2023

Grävjobb

 I början av sommarlovet hade vi starka kompisar på besök och de hjälpte oss gräva runt stugan.

Steg ett i projekt "räta upp stugan" var att gräva upp diket och se till att regnvattnet rinner bort från stugan.

Under 4 timmar grävde de upp runt huset. Alla kompisarna tyckte att det kändes som semester då de fick mat, badade bastu och tog sig en simtur i sjön. Det var jag glad att höra, att det inte kändes som ett arbetsläger! En kompis kom tillbaka och fortsätta två dagar till då det var så kul! Konstiga typer :)

Vi beställde en hög med grus som sedan måste köras ner till huset. Vi hyrde en dumper som man kan kärra en större mängd med. Tyvärr kom man inte ända ner till huset, utan måste sedan sista 15 metrarna köra med skottkärran.

Mannen fick en bra idé att bygga en rutschkana som man skulle kunna skyffla ner gruset från. Men den var tyvärr för trög och det fungerade inte. Ni ser rutschkanan till höger.

Nu är diket fyllt med rör, grus och marktyg. Vi sätter ännu tyg mot sluttningen så att det inte skall regna ner sand mot huset. Har ni tips på bra växter som man kunde fylla branten (för att binda sanden) med så hör gärna av er :) 

En av våra närliggande grannarna på stugan (som bor där åretrunt) har skaffat sig en litet labrador. Du milde så söt den är! Vi är helt sålda och har lovat att vakta den vid behov. En svart liten Alma hund. 

Jag vet inte om jag eller barnen är mer ivriga på att få klappa den :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar