tisdag 2 december 2014

Att resa med bebis

Att resa med en liten bebis (8 mån.) kändes som en utmaning, men det gick bättre än vad jag trodde!
Jag hade långa checklistor där jag räknade upp allt som skulle med i planet och vad vi skulle ha i kappsäckarna.

I planet hade vi med oss mat (dryck och puréer), blöjor, byteskläder, en leksak, tuttflaska, våtservetter, sked, haklapp, Panadol, näsdroppar och Manducan (bärsele). 
Tack och lov hade vi Manducan med oss för att hon kunde inte sova i famnen. Hon blev jätte orolig och bara tittade på alla människor. Då kom vi på att prova ha henne ett sova i Manducan i sittande ställning och det funkkade! Hon sov 3 h i streck dagssömn. Det brukar hon inte ens göra här hemma.

På flygfältet (Helsingfors-Vanda) fanns det tydligt en egen säkerhetskontroll för familjer och det var perfekt för att vi tog ganska mycket tid men alla våra drycker och matburkar. De kollade jätte noggrant innehållet och oss. Man får dock ta så mycket babymat som man tror att det behövs. Vi tog lite extra i fall flyget skulle vara försenat osv.

Jag frågade Aurinkomatkats guide då vi skulle resa tillbaka om vi sedan på Teneriffa också har en möjlighet att använda oss av en säkerhetskontroll för barnfamiljer. De visste hon inte men vi hittade en som tur! Den låg undangömd bredvid hissen och ingen annan hade tagit den genvägen.

Det var bara att gå rakt igenom den och de orkade inte ens kolla så noga dryck och mat. Vi fick t.om. ta igenom en öppnad flaska vatten och två stycken iste. Jag frågade kontrollanten om vi får ta teet med oss och hon ropade frågan åt en annan kollega som svara "jo, de får de...om det är till barnet". Så viftade de oss igenom. Undrar just hur många som ger iste åt sina bebisar ;)

Som tips ifall man ger åt barnet ersättning så lönar det sig att ta med i bagaget ersättning i pulverform för att det väger mycket mindre än tetraflaskorna. 


Vi fick låna UV-kläder av grannen. De var bra att ha på sig i den varma solen. En liten pool och en boll köpte vi till nästa sommar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar