torsdag 11 juni 2015

Snart 1 år och 3 månader

Bus-bejbisen är snart ett år och tre månader.
Tiden rusar iväg racerfart!

På finska heter denna ålder "taapero" och på engelska "toddler". Men motsvarande ord på svenska har jag inte än snubblat över. Vet du vad det heter så berätta mig så gärna :)

Det som nu för tillfället händer i Smulans värld är tänder. Hörntänderna håller på att titta fram och tandköttet är alldeles rött och sjukt. Hon har vaknat på nätterna (1 gång per natt) nu i en månads tid. Dessutom har hon velat ha nappen i munnen på dagen också så det känns säkert bra att tugga lite på något. 

Nu tycker hon också om leka med andra barn. 
Nedan på bilden är en av favoritkompisarna :)


Jag såg riktigt hur glad Smulan blev när hon såg att de hade kommit hem från sin resa (kompisen var borta i en vecka).

Klättring är också en grej som är rätt så ny. Hon klättrar överallt! Att kunna gå är så "last season" , nu gäller det att klättra. Hon klättrar upp och ner från sin Stokke matstol, upp i soffan och ner från armstödet, upp i katternas klätterträd...m.m. 

Inför sommaren så börjar vi pottaträna lite aktivare så nu har jag rullat bort mattor och ställt pottan ganska centralt. Varje dag kommer någonting i den, men jag kan inte riktigt "läsa" henne ännu när det gäller. Jag sätter henne på den efter dagssömn och efter att hon ätit så kommer det ibland något och ibland inte.

 Smulans egna vilja börjar också forma sig så småningom. Inget trots än skulle jag säga, men hon visar tydligt vad hon vill. Äter alla andra bröd till frukost så vill hon också ha bröd. Äter vi gröt så äter också hon gröt. Vill hon ha något så pekar hon och ropar "däääär" :)
Lättare blir det ju mer hon lär sig tala. Sjunga gör hon också gärna. Favoriterna är Blinka lilla stjärna, Bää bää vita lamm och Imse vimse spindel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar