måndag 14 september 2015

Arbetsrum/Klädrum/Gästrum

När vi flyttade in i vårt nuvarande hus hade vi vårt sovrum i nedre våningen. 
När det var dags för Smulan att flytta in i eget rum så flyttade vi våra sovrum till övre våningen och då blev vårt gamla sovrum ett arbetsrum/klädrum/gästrum.

Vi trodde att det skulle bli krångligt att ha kläderna i ett annat rum än sovrummet, men det visade sig att vara den perfekta lösningen för oss! Man klär på sig pyjamasen och tassar upp till sovrummet när man vill sova. När man vaknat så tassar man tillbaka ner och klär på sig. Härlig lösning också för den som blir kvar och sova. Då vaknar man inte när den andra smäller i klädskåpen :) Nu är sovrummet rent och fint, inga kläder dräller på stolar och bord.

På krokarna i arbetsrummet händer de kläder som man har "i användning". Här hänger oftast mina jeans, men de är på mig när jag tog fotot.


Handväskan hittar jag också genast när den hänger där.

Vid arbetsbordet sitter jag och bloggar och Mannen jobbar här på torsdagar.


Det kändes lite knepigt med gardinvalet så det blev en lång gardin på ena sidan (skymmer rören till batteriet). Ovanför bordet hänger pompoms som vi gjorde av servetter till Smulans dop. 

Katten Mårrans favoritplats är bäddsoffan. 
Klädskåpet till höger slukar massvis med kläder.


Bäddsoffan är färdigt bäddad så det är bara att dra i ett snöre så har man sängen redo för att slänga sig i den. Mannen som lider ibland av sömnlöshet brukar ibland sova här så att han inte snurrar runt och väcker resten av huset. 

Ett projekt vi funderat på är att ta bort tapeten bakom soffan. Glansiga rosorna stör Mannen och så ser det ut som om tapeten tagit slut på hälft. Men det är inte ett så skyndsamt projekt, vi fixar det sedan "nån gång" :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar