lördag 10 augusti 2019

En lördag i augusti

Här sitter jag och njuter av sommaren och funderar på vad vi gjort denna vecka.
Första dagisveckan gick jätte fint och vi har haft det bra med Lillebror. Han har stark vilja, men så skall det vara. Vi reserverar extra tid på oss när vi skall gå så att han själv får klä på sig och bestämma sig för att följa med :D


Lillebror med sin skottkärra.

I fredags tog vi tumistid med Smulan. Mummi kom hit och passade Lillebror. Det var inte så mycket passande för att han sov hela den tiden som vi var med Smulis och simma till simhallen.

Hon bestämde sig för att lära sig simma före vi for. Fint sa jag och log. I Nådendal vågade hon doppa sig och vara en stund under vattnet. Ni kan säkert gissa att jag blev förvånad när hon simmade i fredags! Näe, inte på ytan simmade, men under vattnet. Hon dök! Herregud sådan tjej, jag såg ut som en fågelholk och kunde inte tro mina ögon. Flickan som inte ville få håret vått några månader sedan, dyker nu under vattnet. Jag räknade med att hon simmade två meter några gånger när hon dök. 
Kanske hon skulle vara beredd på att lära sig simma (på ytan då)?


Här är Smulan i sin favorit gunga hos mummi och vaari. Man får jätte hård fart med denna.

Vi har varit och plundrat växthuset hos mommo och mofa. Där växer fina gurkor och söta tomater. Lillebror slukar tomater och Smulan gillar gurka. Ingen behöver strida om grönsakerna här inte.


Detta är så vackert tycker jag! Mammas och pappas köksfönster från 60-talet, gula rutiga gardiner och en häftig röd ros som klättrar upp.

Ikväll skall jag ut med några fina tjejer. Vi skall ta ett glas och prata strunt. Det blir bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar