torsdag 17 september 2020

En minja som inte sover

 Lillebror har en "ninja-fas". Den körde igång när han började på dagis och håller fortfarande i. Han kallar det minja, inte ninja. 

En minja skall ha en tubhalsduk för ögonen, det har stora pojkarna på dagis berättat. Men jag tyckte att det var alldeles för farligt för då krockar han i allt och ramlar ner för trapporna då han inget ser. Efter att jag övertalande honom om att ninjor nog behöver SE så har han slutat göra ögonbindel åt sig.

Mina båda bröder var ninjor som små också. Vi hittade ena brorsans ninjadräkt från Japan. Den var alldeles för stor åt Lillebror, men han skulle ha den i alla fall.



Han gör så roliga ninja, nej jag menade minja rörelser så vi får skratta oss sjuka. 

Hemskt glada om nätterna har vi inte varit på sista tiden. Att börja dagis har varit en så stor förändring åt Lillebror att han inte sover mera om nätterna. Han som har gått så lätt och lägga sig. Han vill inte somna ensam mera och sen vaknar han helt galet många gånger om natten. Det började samma dag som han började dagis. Under 1,5 månader så har han sovit 3-4 nätter! Du milde, vad jag börjar bli trött.

Smulan tänkte att vi skulle föra honom till mommo och mofa övernatt så att vi andra skulle få sova en natt :D 

Förra natten var nog så tung, han vaknade kanske 5 gånger och tillsist sov jag på hans golv. Jag hade dessutom blodprov imorse (kolla järnvärdena) så jag fick inte äta något på 12 timmar. Så jag cyklade till jobbet helt utmattad av sömnbrist, hunger och några ampuller mindre mängd blod i kroppen. 

Som tur verkar Lillebror vara pigg och glad trots att han sover så skräp om nätterna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar