lördag 31 oktober 2020

All helgona

 Glad all helgona gott folk!

Vår dag har varit riktigt trevlig. Morgonen spenderade vi utomhus och fixade i trädgården, de sista plantorna grävdes ner och barnen öste runt på sand i sandlådan. Det är behändigt att ha en vattenslang ute så kan man duscha barnen och deras kläder före de kommer in. Vått som det varit så fastnar all sand på kläderna.

Sen blev det besök hos mummi och vaari. Där lånade jag mummis elcykel och hojade iväg till min kompis (ca.7 km). Dit kom jag i ett nafs raka vägen. På vägen tillbaka tänkte jag lyda navigatorn och tog rutten den föreslog. Huh, jag hamnade på skogsstigar och navigatorn slutade fungera. Stigarna gick både åt vänster och höger så jag fick lite stoppa folk och fråga tips. När jag kom ut ur dunkla skogen med backe upp och ner så hittade jag tillbaka till farföräldrarna hur lätt som en plätt. Men min genväg var 15 minuter längre :D


När vi kom hem var vi ännu en sväng via gravgården och tänkte på alla nära och kära som är begravda på andra orter.

Imorgon blir det november och då tänker jag sätta upp ljusslingor på balkongen. För mörker skall bekämpas med ljus. 


P.s. min man tycker att det är himla pinsamt ifall vi har först "julljus". Bah, säger jag! Jag såg faktiskt en annan i byn som hade upp sina ljusslingor...så de så, vi är absolut inte först ;)




2 kommentarer:

  1. Och jag lärde mig av en finskspråkig kompis att det heter" kaamosvalot" i oktober och november och är inte alls några jul-ljus - innan december då de magiskt blir jul-ljus...Samesame BUT different!

    SvaraRadera