söndag 31 januari 2021

En vacker söndag

 Idag har snön glittrat som om den var full med små diamanter. Vi har skottat bort pudersnö från gård och balkong. Barnen har åkt i backarna, skidat och skrinnat. Det har varit en riktigt fin söndag.

Veckan rusade iväg som vanligt, det är knappt så att man kommer ihåg vad vi gjort.

Vår gudson fyllde 15 år i veckan. Jag kan inte förstå att han redan är 15, tiden går garanterat snabbare ju äldre man blir!

I fredags var vi med Mannen och Smulan till Grankulla för att ta en sista farväl av min kära vän och Smulans gudmor. Det var en vacker stund och en fin plats för sista vilan. 

Smulan blev dagen före väldigt ledsen, hon insåg att hennes gudmor är borta för alltid. På urnläggningen var hon mest bara tyst och ledsen. Efteråt behövde vi lite prata om saker, men jag tror att det var bra att hon fick vara med och hennes gudmor skulle säkert ha uppskattat det.

Jag var sedan alldeles slut på fredag (urnläggningen och jobb) och uppskattade verkligen att farföräldrarna tog barnen övernatt till sig. 

Vi åt med Mannens runebergstårta både på lördag och söndag (före vi hämtade hem barnen), sportade, målade, åt godis och tittade på film (The Rocketman). 


Årests fjärde runebergstårta. Denna från café Rosta. Mums!

Det var så skönt att bara slappa och göra jag vill. Efter ett dygn med egentid så var det roligt att se barnen och leka med dem. Lillebror brukar dela arbetsrummet med vaari och Smulan sover med mummi i sovrummet. Lillebror hade väckt vaari på morgonen och berättade att farfar snarkar så högt att Lillebror måste hålla händerna för öronen och ändå kan han inte fortsätta sova :) Oj, oj...kanske Lillebror packar med hörselskydd nästa gång det blir övernattsresa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar