lördag 2 januari 2021

Januari 2021

 Januari 2021.

Jag tror att många har väntat på att lämna året 2020 bakom sig och väntar med iver på 2021 och vaccin. Till ett liv före pandemin.

Årsskiftet var väldigt mysigt för vår del.

Jag blev så glad när min bror ringde och vi bokade träff till året 2020 sista dag. Han kom med flickvän hem till oss, vi stekte blinier och skålade med bubbel på svarta vinbär.

På kvällen gick vi ut och barnen fick tända tomtebloss (eller sprakastickor som vi kallar det). De gillade inte riktigt raketernas smällar så vi gick snabbt in tillbaka. Dessutom ser man raketerna mycket bättre genom vårt fönster än ute på gården :)

Senare på kvällen bäddade vi ner oss alla i vår soffa med yllesockor och filtar och kollade på filmen Ensam Hemma 1 (Home Alone från 1990). Lillebror fick titta på början och var så nöjd över att få vara med. Före filmen blev spännande så fick han gå och lägga sig (efter 1 minut sov han så det gick lätt). Smulan skrattade så mycket så att hon nästan skrek av skratt. Hon såg filmen för första gången och gillade den. Vi andra blev också lite överraskade hur bra den var (vi andra hade sett den tidigare, men det var en länge sedan). 

Vi har med andra ord tagit det lugnt och varit för det mesta hemma och besökt lekparker. Smulan har träffat en granne två dagar i streck (utomhus), en flicka i samma ålder. Det klickade genast och de bokade redan in följande träff i pulkabacken. 

Idag skulle vi besöka Fölisön med barnen, men tydligen hade många andra också planerat in det så vi besökte Mattby strand i stället. Där var knappt någon.


Smulan påminner här lite om lilla sjöjungfrun i Danmark.


Lillebror kollar på änderna.


På kvällen började det snöa så kanske det blir en träff vid pulkabacken i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar