söndag 30 maj 2021

Samarbete i trädgården

 Igår var en fantastisk dag, soligt, passligt varmt och mycket mindre pollen i luften än vad det varit tidigare. Vi var ute från morgon till kväll hela gänget.

Vi planterade mera syrén med Mannen (på gränsen mellan tomterna), planterade klematis och kaprifol runt pergolan och så satt jag i nya krukor plantor som övervintrat i vårt förråd. Duschade av dynor som var helt i pollen, tvättade fönster, klippte gräs, tvättade utemöbler. Flyttade stenar, sopade gården ren och öste på med mylla här och där.

Barnen hjälper gärna till och det känns som om trädgården är allas plats och att alla gillar att pyssla där. Barnen knipsar bort döda växter med sax, sopar, plockar ogräs, vattnar, räddar maskar och flyttar dem i köksträdgården. 


På Lillebrors dagis berättade att de varit ute och planterat träd och slutligen var det ena dagisfröken och Lillebror som planterade alla träd. Jag berättade att han hjälper till hemma och hon sade att det märks :) Båda barnen orkar och vill delta. Odlar man ätbart så blir det ännu mer konkret då man skördar. 

Igår på kvällen var vi alla helt utmattade och somnade genast när huvudet rörde dynan. 

Idag fortsätter min dag i trädgården, resten av familjen är på vift. Mannen klättrar och barnen åkte för första gången ut till sommarstugan med farföräldrarna. De var så ivriga och planerade vad allt de skulle göra där och packade redan igår. 

Nu skall fara en sväng via grannen, han frågade om jag vill ha plantor och det vill jag ju gärna. Han sa "ta med skottkärran" så det blir kanske en hel del, hah haha! Vi har bra samarbete med grannarna och byter aktivt idéer och plantor.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar