torsdag 20 maj 2021

Skolstart i höst

 Denna vecka har varit ganska regnig, men jag gnäller inte, mina plantor får vatten och jag slipper vattna allt jag planterat :) 

Vi hade föräldramöte i början av veckan. Smulans blivande rektor drog det för alla nya ettors föräldrar. Alltså, det är så absurt att min lilla flicka skall börja skolan i höst! Jag har hört av endel bekanta att förskolestarten är en större ändring än skolstarten. Men jag känner att förskolan var bara en fortsättning till dagis, men nu kommer det ett jättekliv in i skolvärlden. Barnet skall nu ha bättre koll själv och se till att hon vet vilka läxor som gäller och att ytterkläderna skall tas med hem osv.  Att gå själv till skolan, i motsats till förskolan då en förälder alltid hämtat och fört barnet. 

Att ha föräldramötet via Teams var behändigt, men samtidigt synd då jag inte har någon aning om hur föräldrarna ser ut. 

Smulan fick en födelsedagsinbjudan till en förskolekompis som jag aldrig sett och har ingen aning om hur hennes föräldrar ser ut. Men det får jag se sedan när jag för henne till kalaset :)


Katten Diana i Smulans famn (med sin hundleksak i tassen).

Som tur har de varit med barnen på förskolan några gånger till skolan så Smulan borde ha koll på var hon skall vara. Naturligtvis följer jag med henne tills hon blir bekväm med skolvägen....och kanske i smyg spionerandes bakom träden, haha ha! Så gjorde min kompis då hans son meddelade att pappa inte får följa med nästa dag. Så pappan smög efter och kollade att sonen går raka vägen till skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar