torsdag 3 juni 2021

Sommarlov

 Idag blev också Smulan på sommarlov så nu är vi hela gänget lediga.

Hon skulle ha fått bli på sommarlov redan i tisdags, men de hade så roligt program på tisdag och torsdag så hon startade idag först. I tisdags var de på picknick och idag fick de se en teaterföreställning. 

Jag har varit tidsbunden (efter vårdledigheten kunde det bara erbjudas) så jag tänkte ta långledigt till höst och se vad det finns för arbetsplatser sedan. Mannen blev inspirerad och tog långledigt han också! Vi tänkte att vi gör så då vi har chansen och barnen är små. Man får nästan nypa sig i armen av glädje...trots att jag är arbetslös, hih! Men det har alltid fixat sig och jag litar på att det gör det denna gång också. 

Jag tänkte passa på och visa bakgården som jag fixat på i flera månader.

Nu får ni sätta er bekvämt för det kommer en hel del bilder.


Detta var utgångsläget. Dålig gräsmatta, rönnar och gran samt en tilltufsad tuija.


Vi hade en sandväg till bakgården, som vi sedan satt stenplattor på.


Nu har vi inte sand överallt och det växer inte heller ogräs på stigen.

Jag grävde upp ogräs och gjorde två planterings områden av gammal mursten.


Gamla gräsmattan (i väldigt dåligt skick) grävde jag bort och började forma en stig.

Stigen har sepel och singel. En rosenbåge ramar in början till gången. Jag blev nästan krokig i ryggen av allt släpande av sten :)



Detta är det svalaste stället här hemma då det är norrläge. Alldeles underbart att sitta här en varm sommardag. Dessutom är det ett magiskt sken på kvällen då solen silar sig igenom rönnarna.

Växterna har jag flyttat från andra ställen på vår gård, köpt, fått av mina föräldrar och grannarna. Så jag har ganska bra kunnat fylla gården. Tanken är att det inte skulle finnas mylla synligt så slipper jag rensa ogräs :)


Några alliumbollar måste jag pyssla av hönsnät och lila sprayfärg :)

Ni kan säkert gissa att vi använder detta område mycket mera nuförtiden.

1 kommentar:

  1. Så himla snyggt! Du har en verklig talang för det här med trädgård. Dags att byta bransch ;)? Och vad härligt med långledigt! Njut!

    SvaraRadera