måndag 9 augusti 2021

Den finaste hyresstugan

Då vi bokade stuga till Kuusamo kunde jag aldrig drömma om att den var SÅ fin! Bilderna på nätet var inte alls lika fina som den var i verkligheten.

Stora tjocka, runda timmerväggar och en väldigt fräsch interiör. 

Väldigt mycket grått, men det blev inte alls mörkt då fönstren mot stranden (Hakojärvi) var enorma. 

Härligt att följa med fågellivet genom fönstret.

Jag rodde runt Hakojärvi för att kolla området. Väldigt fint och klart vatten. Men skitkallt :) Nog badade vi (under 15 grader) men väldigt korta simturer då kylan stack så förfärligt i ben och armar.

Nere vid stranden hade vi en egen laavu (vad kan det heta på svenska? En liten öppen koja som man kan sova i).

Här grillade och chillade vi några kvällar. 

En kväll kom Smulans gudföräldrar från Luosto förbi (de var på väg till södra Finland). Vi hade så roligt. Solen sken, vi var på en vandringstur, på kvällen badade vi bastu och grillade vid laavun. De fyra barnen lekte glatt med varandra (ålder 3,4,6 och 7), vi behövde knappt se efter dem då de klarade sig så bra utan bråk.  När vi satt där vid laavun med mat och dryck och en vacker augustisol i ansiktet så sa Smulans gudfar att han känner sig så enormt lycklig nu. Att vara på en så fin plats med sin familj och sina goda vänner, bastu, mat och glada barn. Så kände jag också! Nästan så man vill stoppa tiden. Smulans gudföräldar med barn övernattade i stugan och åkte vidare nästa morgon. Det tog sin tid att varva ner barnen till kvällen för ärligt talat så minns jag inte när vi skulle ha haft övernatten gäster senast...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar