söndag 29 augusti 2021

Kissen fyller år!

 Idag fyller katten Diana 1 år! Hurra!

Vi som absolut inte skulle ha katt efter att katten Mårran dog (sommaren 2020), ångrade oss och fick Diana 6 månader senare. Ett hem är tydligen inget hem utan katt, det förstod vi när var utan katt.

Vi var alla så glada över att Diana flyttade hem till oss. 

Smulan med Diana kattungen i famnen.

Det blev för första gången en raskatt, lite så att vi skall känna till hennes temperament. En brittiskt korthår är tillgiven, lugn, vänlig och tystlåten. Hon söker sig inte till famnen, men gillar att vara nära oss och följer nyfiket med vad vi gör.

Det är en ganska stor muskulös katt, som liknar en nallebjörn, med runda tassar, öron och svans. Pälsen är mjuk och plyschliknande. 


Hon är så himla söt tycker vi! Ser alltid lite ut som om hon skulle le åt oss.

Brittiska korthår är inte då duktiga på att hoppa och klättra. Det har ingen berättat åt Diana, för hon är det! Ingen av våra katter var så vigulanta!

Ovan har hon klättrar upp högst upp på ribbstolen (där brukar tvätten torka :) ). 

På morgonen väntar hon ivrigt på att vi skall vakna, hon sitter/ligger bakom vår dörr med öronen på helspänn. När någon äntligen kommer ut så spinner hon högt och svansar mellan fötterna som man nästan snubblar över henne. Smulan sover längst så hon förflyttar sig till sist bakom hennes dörr. Genast när dörren öppnas så hoppar hon upp i våningssängen och myser.

Smulan med Diana i våningssängen. Ibland får man lirka en god stund för att få ner katten från sängen :)

Förutom att hon gillar att dela sängen så delar jag och katten vattenglas tydligen också (blärgh!). Det är förbjudet för katten att vara på matbordet, men hon gör det i smyg och tror tydligen att ALLA skall dricka från glasen som är på bordet.


Och tvätta lite tassarna i dem (ännu mer blärgh!).

Hon är nog så snäll och ljuvlig.


Vår lilla Diana 1 år! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar