måndag 20 augusti 2012

Tips då man bakar bröd

De flesta tycker ju om att äta färskt bröd och jag är definitivt en av dem.
Färskt bröd behöver bara en liten klick med smör så är jag super nöjd!

Vi har här hos oss börjat baka bröd på ett sätt som passar oss perfekt, här kommer tipset:

Då vi kommer hem från jobbet (ca 18-tiden) så sätter man jästen i kallt vatten, blandar i lite olivolja, socker, salt och massor med mjöl. Den underbara kökshjälpen "Kitchen Aid" vevar degen runt i 15 minuter och efter att den gjort sitt så ställer man degen i kylskåpet. 

Följande dag när man kommer hem (samma tid som dagen innan) sätter man ugnen på max. Bakar ut tex. några limpor eller baguettes av degen. Sätter dem i ugnen och sprutar lite vatten i ugnen (så att de får knaprig yta). 


15 minuter i ugnen så är brödet färdigt. Luftigt och knaprigt!


Idag hade vi som pålägg kantareller och bacon. Inte illa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar