fredag 3 augusti 2012

Skärgårdens Ringväg

Sista semesterveckan bestämde vi oss för att göra en liten bilutfärd. Efter att ha diskuterat med Mannens föräldrar (de kör en hel del runt i Finland) bestämde vi oss för skärgårdens ringväg.

Vi började med Pargas


Köpte med oss lite lokalt vin (tillverkat av vita och gröna vinbär).

Åt lunch i Nagu.


På allvar, det var super gott! Har inte själv kommit på tanken att servera bär till fisk.

Vi hade tur och hittade ett jätte mysigt hotell; Lanterna. De har bara 7 rum och vi hade inte reserverat rummet i förväg. 


Paret som äger hotellet/cafén/baren var trevliga och berättade om husets historia.

Vi fick också smaka på absint serverat på franskt sätt.


Absinten hälldes i glas och på glaset ställer man en sked med en sockerbit. Därefter öppnar man kranen och låter isvatten droppa på sockerbiten. Då sockerbiten har smultit bort att drycken färdig. Drycken smakar anis och örter.

Följande dag styrde vi nosen mot Korpo.


Tassade en stund runt i byn och hälsade på hästarna som betade i hagen.

Houtskär blev följande stället.


Eftersom färjan gick relativt sällan så hann vi inte stanna i Iniö, utan körde direkt till följande färja över till Gustavs.

I Gustavs stod vi vid hamnen och beundrade vackra träbåtar. Då frågade herr Sami om vi vill åka ut på en segeltur. Varken jag eller Mannen har seglat tidigare, men Sami tyckte inte att det skulle vara något problem så vi hoppade i båten och seglade iväg. Sami berättade bara vad vi skulle göra och bra gick det.
Efter 1,5 h var vi tillbaka till hamnen .



Seglade med båten längst till vänster. Den är tillverkad i Mariehamn.

Sov två nätter i Nådendal.


Det är nog en jätte vacker sommarstad!!

Oj vad resan var kul! Vi kommer definitivt att göra den igen. Det blev också många ställen vi inte hann se, t.ex. Utö. Nu vet man lite vad Ringvägen går ut på och jag blev extra förtjust i Nagu :)




2 kommentarer:

  1. Jag ha också fundera på att göra en bilutfärd til skärgårdens ringväg. Kanske nästa år! Jätte fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, ta och gör den, rekommenderar verkligen! Jag tror att Onni också skulle tycka om det :) Man får kanske ha med sig hunden om man övernattar i stugorna på vägen? Vi träffade massor med hundar och deras ägare under resan.

      Radera