tisdag 5 augusti 2014

En fyramånaders bebis

Vi har nu haft i några veckor en fyra månader gammal (eller borde man säga ung) bebis i huset.

Det är märkvärdigt hur snabbt saker och ting ändras! Hur någonting som har varit jobbigt har blivit så lätt. Som att ta tag i saker, det var en stor ansträngning tidigare och nu plockar hon sina leksaker utan att ens titta på dem. Man får också vara lite försiktigare när man har henne i famnen vid matbordet att inte Smulan nappar bestick eller mat från tallriken.

Smulan lärde sig svänga från mage till rygg en vecka före hon blev fyra månader. Träningen krävde så mycket kraft att hon glömde bort att jollra, men nu har hon tagit upp det igen.
Nytt på ljudfronten är glädjetjuten, såna där höga skrik. Hon tycker att det är himla kul att skrika till, så högt att det ringer lite i mina öron :D

Bebisen har börjat backa istället för att ta sig framåt och ibland hittar man henne på en helt annan plats än var man lämnade henne (dock inte långt borta). 


I spjälsängen ligger hon ibland på tvären och då kommer man varken framåt eller bakåt då spjälen är i vägen. I bland har hon sina fötter i sängen där hon en stund sedan hade sitt huvud.

Det som känns som ett stort steg (för mig i alla fall) är att vi har börjat ge henne puréer. Vi började med potatis, batat, morot, potatis-palsternacka och nu har vi majs. Vi började med en matsked och nu är vi uppe i en halv burk per dag. Nu när vi kör med majs så öppnar Smulan munnen när jag visar skeden med majsen. Majsen är det enda jag köpt från butiken och den smakar bäst. Gruff! 
Men vad gör man :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar