onsdag 13 augusti 2014

Tryggaste stället då det åskar

I natt hade vi åskan över oss. Det blixtrade, small och ösregnade.
Vi vaknade alla förutom Smulan (hon är tydligen fantastiskt bra på att sova).

Då det åskar så vet jag vem som står bakom sovrumsdörren (den dörren är alltid stängd på natten).
Katten My står där platt som en pannkaka och måste få komma in i sovrummet för att sedan slinka under sängen. Hon är väldigt rädd för åska så då måste man ju låta henne sätta sig under sängen.

Hon springer alltid under sängen när det åskar, hon har gjort det i 11 år så detta måste betyda att det tryggaste stället under åska. Så ni alla som är rädda för åska, pröva på att lägga er under sängen nästa gång och kolla om det känns bättre :)

Katten My har dessutom en övernaturlig förmåga att veta om det blir åska. Vi andra har varken hört eller sett tecken på åska, men är My gör sig "platt" och rör sig längs med väggarna till sovrummet. Då vet vi att det börjar åska på kvällen/natten.

Hon känner säkert åskvibbarna i sina morrhår ;)

1 kommentar:

  1. Oj vad djur vet! Lita du på katten mer än meteorologerna bara :D. Min förra hund var extremt åskrädd, och flera timmar innan åskvädret var ens i närheten, det kunde faktiskt vara underbart soligt väder men plötsligt fick hon för sig att försöka buffa in oss alla i tur och ordning. Om det inte lyckades ställde hon sig olyckligt vid ytter-dörren och ylade som om jorden skulle gå under (vilket hon kanske trodde skulle ske?) När vi människor typ fyra timmar senare märkte att det kanhända drog ihop till åska, då hade hon redan grävt ner sig under soffan. Med tiden lärde jag ju mig att läsa dessa första tecken på annalkande åska hos henne och sprayade runt lite hormonspray (finns på apotek) som lugnar och ibland hade jag faktiskt en hund som låg PÅ soffan under ovädret. Ingen aning om det funkar på katter faktiskt?! Men jo, djur vet. Långt innan vi gör det :D

    SvaraRadera