lördag 21 november 2015

Pepparkakor

Idag tog vi foton till julkortet. 
Jag hade en vision att Smulan bakar pepparkakor på julkortet och den versionen körde jag med.
För att kunna baka pepparkakor så behöver man en deg. Tänkte fuska och hämta en färdig deg från frysdisken. Jag har inga förväntningar på sådana degar för att jag har aldrig använt dem. Mannen protesterade vilt så jag slängde snabbt ihop själv en pepparkaksdeg som jag hittade på Kinuskikissas sida. 

Degen blev verkligen usel!

Den var smulig och omöjlig att hantera. Så Mannen hällde i vatten, vilket antagligen resulterade i att pepparkakorna KRYMPTE i ugnen. Dessutom blev de vita!


Små, skruttiga färglösa pepparkakor.

Jag bestämde mig att hädanefter bakar jag alltid med receptet som min mamma använt i över 30 år. Ronneby pepparkakor...det är nog den bästa degen.

P.s. Fotona blev riktigt bra. Barnet bakade glatt pepparkakor tills hon gick och smakade på degen och sen ville hon ju bara äta :)

3 kommentarer:

  1. Inget dåligt val att hålla sig till Ronneby pepparkaksdeg...men gör inte som jag gjorde en gång. När jag skulle göra en dubbelsats slängde jag 2 smörpaket..alltså 1 kilo...i kastrullen och smälta. Istället för 400 gram. Man skall koppla in hjärnan ibland :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog också gjort en hel del tokigheter när jag bakat, nu kommer jag inte bara på något exempel :)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera