fredag 5 februari 2016

Runebergsdagen

Trevlig Runebergsdag allihop!

Min vana trogen firar jag dagen med Runebergstårta.
Det bästa receptet jag använt mig av är Kinuskikissas, men i år provade jag på någonting annat.

Denna version blev jätte god.
Faktiskt nästan lika god som den jag brukar göra.


Receptet plockade jag från chocochili (klick) och gjorde några små ändringar.

Ugnen skall vara på 175 grader.

Blanda i en skål 1,5 dl olja (jag använde ryps), 1,5 dl farinsocker, 1,5 dl äppelmos (jag använde en äppel-päronblandning = barnmatspuré), 0,5 tsk mandelarom (jag använde 0,5 tsk pepparkakskrydda) och 1/4 tsk salt.

Blanda i en annan skål 2 dl vetemjöl, 1 dl skorpsmulor, 1 dl mandelmjöl, 1 tsk kardemumma och 1,5 tsk bakpulver.

Rör ihop båda blandningarna.
Grädda ca 20 min.

Dekorera tårtorna (det blev 6 st) med hallonsylt och vit kräm (1 dl pudersocker + tsk vatten).

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar