tisdag 21 augusti 2018

Rovaniemi - julgubben och Santavaara

I Rovaniemi bodde vi hos barnens faster.
Hon har en stor lägenhet så vi rymdes bra allihop. 

Favoritstället enligt Lillebror var gården.


Det fanns MASSOR med leksaker! 

Smulan gillade också gården, barn och lekparker är alltid en bra kombo. Det som var mest spännande enligt Smulan var nog besöket hos julgubben på Norra Polcirkeln (klick).  Jag kan tänka mig att det kryllar av turister här under julen :)


Smulan nyper trollet i näsan.

Smulan var blyg för julgubben först, men sedan glömde hon bort det när han undrade vad hon önskade sig till julklapp. En väska sa hon, en sådan väska som Ingrid har. Jaha, svarade han, det skall du få och lite till!

Ett av Smulans önskemål var att vi skulle grilla korv vid en "laavu" (kan man tänka att en laavu skulle vara "vindskydd" på svenska). Det gjorde vi på Santavaara (Kuninkaanlaavu).


Fin utsikt!

Det var en hiskelig tur att vi hade hyrt en terrängbil för att med vår egen bil skulle vi aldrig ha kommit så långt. I terrängbilen kunde man dessutom höja bottnet ytterligare (vilket vi gjorde). 

Här hittade Smulan lekkompisen Anni som hade kommit med sin familj på dagsutflykt. Barnen plockade blåbär och hoppade på stenar. 


Ounasjoki syns från dasset :)

Flygresan till och hem från Rovaniemi gick super bra. På vägen dit, vid landningen fick Smulan ont i öronen. På vägen tillbaka gav jag burana åt henne och så hade hon Peltor hörskydd på sig och det gick hur bra som helst. Lillebror sov i planet, det gungade så trevligt :)

En lyckad resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar